Skip to content

Over Lot

Ik ben geboren en getogen in het prachtige, tropische Suriname. Hier heb ik een liefdevolle jeugd gehad met veel avontuur, natuur en vrijheid.

In Suriname heb ik ook mijn partner leren kennen en samen hebben we drie prachtige, nu volwassen, kinderen.

Door het werk van mijn partner hebben wij veel kunnen reizen. Daardoor hebben we samen bijzondere en mooie plekken van de wereld gezien.

Samen met mijn zus heb ik een aantal jaren voor mijn vader gezorgd. Op het laatst waren wij fulltime mantelzorgers voor hem.

Natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit ‘rozengeur en maneschijn’. Er zijn vanaf het begin van mijn leven behoorlijke obstakels en gebeurtenissen geweest die ik moest overwinnen.

Lot-LotsOfLife - 5
Beeldmerk-zomer-oranje

“Er zijn vanaf het begin van mijn leven behoorlijke obstakels en gebeurtenissen geweest die ik moest overwinnen.

Lot als coach

Daarom, toen er dan eindelijk tijd en ruimte voor was, ben ik begonnen met het volgen van verschillende cursussen. Ik ben begonnen met een cursus NLP. Dit staat voor Neuro linguïstisch programmeren, dit is communicatie en gaat ook over hoe je communiceert en waarom. In mijn leven ik merkte ik, dat de communicatie tussen mij en anderen (m’n kinderen) niet zo verliep als dat ik graag wilde.

Na NLP heb ik een Robbins-Madanes Core 100 coach training gevolgd. Dit gaat ook over NLP en daarbij gaat het over de 6 menselijke behoeften, die over de hele wereld gelijk zijn. Ook heb ik diverse events en seminaars bijgewoond van Tony Robbins. Deze heb ik gevolgd voor meer bewustwording en geestelijke groei.

Ook heb ik de kindercoach opleiding gevolgd bij Psychodynamica. Deze ben ik gaan doen, omdat ik en mijn kinderen in hun en mijn jeugd te maken kregen met dyslexie problemen en pesten.

Ik wilde altijd al voor mijn iedereen mijn best doen, klaar staan en helpen. Door het volgen van de NLP Cursussen is mijn liefde voor het helpen van mensen nog meer gegroeid. Ik ben mij verder gaan ontwikkelen tot life coach en kindercoach.

Ook heb ik mij aangesloten bij een vrijwilligersorganisatie waarbij ik samen met andere vrijwilligers ondersteuning biedt. Dit doe ik een aantal uur in de week met veel plezier en toewijding.

Als ik blijf kijken

Zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals
Ik altijd heb gedaan

Als ik blijf denken

Zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven zoals
ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven

Zoals ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals
Ik altijd heb gedaan

Als ik blijf  doen

Zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen wat
Me altijd overkomt

Heel lang ben ik tegen dezelfde belemmeringen overtuigingen opgelopen. Elke keer gebeurde mij weer hetzelfde. Kreeg ik weer de deksel op mijn neus. Ik kreeg heel erg veel last van deze voornamelijk belemmerende overtuigingen. Dit was de vicieuze cirkel van mijn leven waar ik in zat.

Ik kreeg zoveel last dat ik mij begon te isoleren. Ook had ik vanaf mijn kindertijd last van depressieve gevoelens. Het gevoel niet goed genoeg te zijn, het gevoel nooit aan de verwachtingen van anderen te kunnen voldoen, het gevoel er niet bij te horen, het gevoel van dom te zijn.


Mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen was erg laag.
Dit had veel invloed in mijn gedrag en communicatie naar anderen.


Dit zijn patronen en belemmeringen, die al op vroege leeftijd, de kindertijd, ontwikkeld kunnen worden. Bijvoorbeeld door bepaalde gebeurtenissen, problemen thuis en op school. En door deze belemmeringen en patronen helder te krijgen komt er ook bewustwording.

Door deze bewustwording kun je loslaten en de patronen veranderen en die wel helpend zijn. Zo kom je weer in je eigen kracht. De persoon die je bent. Of het kind die je bent.

Door bewustwording, persoonlijke groei, ontdekken van eigen keuzes. Door de keuzes die je kunt en mag maken, ontstaat er ook bewust worden van je verantwoordelijkheid voor jezelf.

Contact opnemen met Lot

Beeldmerk-zomer_blauw